Tyräkirurgian tekniikkakurssi
laparoskooppisen tyräkirurgian leikkausdemonstraatioita ja luentoja
Tilaisuuden ohjelma
Suomen Gastrokirurgit Ry – 29. laparoskooppinen erikoistumiskoulutus
TYRÄKIRURGIAN TEKNIIKKAKURSSI
24.5.2024, TAYS, Hatanpään sairaala
Järjestäjä: TAYS, Kirurgian klinikka ja Suomen Gastrokirurgit Ry
Yhteyshenkilö: Anu Välikoski
Opettajat: Anu Välikoski, Mikael Parhiala, Pipsa Peromaa-Haavisto ja Tom Scheinin
Kohderyhmä: Kirurgian runkokoulutuksessa olevat sekä yleis- ja gastrokirurgian koulutusohjelmissa erikoistuvat. Tampereen yliopiston Lääketieteelliseltä tiedekunnalta anotaan teoreettiseen kurssimuotoiseen erikoistumiskoulutukseen 8 h em. koulutusohjelmaan
Ilmoittautuminen: 10.5.2024 mennessä yhdistyksen sivuilla (www.gastrokirurgit.fi) olevalla verkko-lomakkeella sekä maksamalla osallistumismaksu 250 € yhdistyksen tilille FI69 1018 3000 8033 55 (Nordea 101830-803355). Kurssimaksu sisältää kurssin lisäksi lounaan ja kahvit.
Paikka: TAYS, Hatanpään sairaala
OHJELMA
9.00-9.10 Tervetuloa – Anu Välikoski
Aloitus ja kurssin esittely – Tom Scheinin
Pj Tom Scheinin
9.10 - 9.30 Tyrien anatomiaa – Anu Välikoski
9.30 - 9.50 Ventraaliherniakorjauksen indikaatiot ja leikkaustekniikat – Pipsa Peromaa-Haavisto
9.50 -10.10 Kahvitauko ja näyttelyyn tutustuminen
10.10-11.50 Leikkausdemonstraatio– lap ventraalihernia, IPOM Pipsa Peromaa-Haavisto
Keskustelua ja kahvia leikkausten aikana
11.50-12.30 Lounas ja näyttelyyn tutustuminen
Pj Anu Välikoski
12.30-12.50 TAPP ja TEP – indikaatiot ja leikkaustekniikat - Tom Scheinin
12.50-13.10 Verkko- ja ommelmateriaalit – Mikael Parhiala
13.10-14.10 Leikkausdemonstraatio – TAPP Tom Scheinin
14.10-15.10 Leikkausdemonstraatio - TEP Anu Välikoski
Kahvia ja keskustelua leikkausten aikana
15.10-15.30 Komplikaatiot – Anu Välikoski
15.30-15.45 Kurssievaluaatio ja päätös