Hyppää pääsisältöön

Perehdytys bronkoskopiaan

Hoitajantie 3
40620
Jyväskylä

Tämän koulutusohjelman tavoitteena on oppia bronkoskopian perusteet ja käytännön suorittaminen simulaattoriharjoittelun avulla. Koulutuksen sisältönä on bronkoskopian indikaatiot ja komplikaatiot, bronkoskopian valmistelut, potilaan ohjaus ja lääketauot, toimenpiteeseen liittyvä lääkitys ja puudutus, skoopin tekninen hallinta (sis. fiberoskoopin vienti trakeaan), bronkuspuuston anatomian tuntemus, poikkeavuudet ja niiden tunnistaminen, toimenpiteet bronkoskopioissa, fiberoskooppinen intubaatio (ane / KNK).

Opetusmenetelminä ovat ennakko-oppimateriaaliin perehtyminen, asiantuntijaluennot (3), perehdytys tietokonepohjaiseen GI Bronch Mentor™ – simulaattoriin, itsenäinen harjoittelu simulaattorilla ja intubaatiomalli-nukella sekä näyttökoe simulaattorilla.

Kohderyhminä ovat Keski-Suomen hyvinvointialueen anestesiologian, keuhkosairauksien, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä kirurgian erikoistuvat lääkärit. Koulutusohjelman kesto on 2-3 kuukautta yksilöllisen suorittamistahdin mukaan, kuitenkin viimeistään 14.6.2024.

Tilaisuuden ohjelma

Lähipäivän 5.3. ohjelma:
Klo 12-14 luennot
1) Bronkoskopian valmistelut, potilasohjaus ja lääketauot (30min)
2) Hengitysteiden rakenne, bronkofiberoskopian aiheet ja perustekniikat (45min)
3) Toimenpiteet bronkoskopioissa, (45min)

Klo 14-15 Ohjattu perehdytys simulaattorin käyttöön ryhmässä

Järjestäjä
Keski-Suomen hyvinvointialue
Yhteyshenkilön nimi
Koulutusasiantuntija Eerika Rosqvist
Yhteyshenkilön sähköposti
eerika.rosqvist@hyvaks.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero
+358503161165