Varhaiset elintavat, ravitsemus ja terveys 3–
Opinnoissa tarkastellaan elämänkaaren alkuosan ravitsemuksen ja varhaisten elintapojen merkitystä ihmisen terveyteen eliniän aikana. Varhaisten tekijöiden tarkastelu ulottuu syntymättömästä lapsesta nuoruusikään. Opinnoissa opiskelevat Turun lääketieteellisen tiedekunnan erikoistuvat lääkärit, perus- ja jatkotutkinto-opiskelijat sekä avoimen yliopiston opiskelijat.
Tilaisuuden ohjelma
Siltaopinnot:
vko 36 – 39 Luentoja, kirjalliset tehtävät Moodle-alueella
Varsinaiset opinnot:
Vko 40 – 46 Luennot luentotallenteena ja tentti Moodle-alueella
Varhainen ravitsemus
vko 40
- Hedelmöittyminen, raskaus ja ravitsemus
- Ylipaino ja raskaus
- Raskausdiabetes: riskitekijät ja hyvä hoito
- Keskosen ravitsemus neuvolassa ja sairaalassa
vko 41
- Imetysaikainen ravitsemus
- Imeväisen ravitsemus
- Ravintolisien yleiset suositukset
- Äidin stressi, mieliala ja lapsen varhaiset vaiheet
Pikkulapsen ravitsemus
vko 42
- Leikki-ikäisen ja koululaisen ravitsemus
- Lapsi ja kasvisruokavalio
- Lapsen kasvu
- Lapsen neurologinen kehitys
vko 43
- Lapset ja luusto
- Lapsen tuki- ja liikuntaelimistö
- Lapset ja nuorten fyysinen aktiivisuus
Ravitsemuksen erityiskysymykset
vko 44
- Harvinaisten aineenvaihduntatautien seulonta vastasyntyneellä
- Lapsuuden ruoka-aineallergiat ja allergiasiedätys
- Mikrobisto ja elämänkaari
- Lapsen suolistovaivat
- Kouluikäisen syömishäiriöt
- Maahanmuuttajan ravitsemus
vko 45
- Perheen ravitsemus
- Suomalaiset kansantaudit - varhaiset riskitekijät
- Varhainen ohjelmoituminen, epigenetiikka
- Lapsen valikoiva syöminen
Vko 46 tentti